Trichinella fonálféreg

Bélféreg - Így szabaduljunk tőle! | BENU Gyógyszertárak

férgek, amikor a gyermekek megfertőződnek

A vizsgálat a Jánoshalma, hajósi út 2. Az állattartónak a rágóizomból kb.

nyelv féreg

A Trichinella spiralis egy olyan fonálféreg, melynek lárvái házi sertés, vaddisznó, ló, számos ragadozó és rágcsáló valamint strucc izomszövetében élősködnek. A parazita az ember szervezetébe a fertőzött állat nyers vagy nem kellően átsütött-átfőtt húsát fogyasztva jut be.

trichinella fonálféreg

Itt gyulladást és izom-izületi fájdalmat, szemhéj duzzanatot, idegrendszeri tüneteket vált ki. Három hónap után betokolódik, amely ellenáll az alacsonyabb szintű hőkezelésnek.

kórokozók paraziták és azok gazdasejtjei hymenolepidosis közbenső gazdaszervezet

Ezután a betokolódott lárva a beteg  élete végéig  a megtámadott izomszövetben marad, allergiás panaszokat és enyhe izomfájdalmat idézve elő.

A betegség csak a megfertőződés első 2 hetében gyógyítható, később már nem.

injekciók vagy tabletták férgek számára

Házivágáskor legnagyobb veszélyt a sózott, füstölt, pácolt házi kolbász, trichinella fonálféreg, sonka, disznótoros ételek, stb. Megelőzés: legális vágáskor a hatósági állatorvos Trichinella laboratóriumi vizsgálattal ellenőrzi a vágóhídon levágott sertések húsmintáit.

Veszélyt jelenthetnek az ellenőrzést trichinella fonálféreg házi vágások. Ezért végzi el díjtalanul az Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya a Trichinella laboratóriumi vizsgálatot.

trichinella fonálféreg

További információ: dr.

Fontos információk