Hasmenés trichinózissal. A leggyakoribb emésztőrendszeri problémák karácsonykor

hasmenés trichinózissal

Trichinózis Bezdánban

Szászi Zoltán A bejelentést írásban, telefonon, elektronikus postai úton is megtehetik a gazdák. Mivel a trichinózis, más néven fonalóckór az emberre veszélyes megbetegedés, a kór megelőzése érdekében a sertéshúst fogyasztás előtt meg kell vizsgáltatni. A sertés máját tartó Y alakú rekeszizomból a legkönnyebb mintát venni, amit el hasmenés trichinózissal juttatni az illetékes állategészségügyi és élelmiszer-felügyeleti hivatalba.

Ha három munkanapon belül nem kap a bejelentő értesítést a beadott minta fertőzöttségéről, akkor a nyers hús is bátran felhasználható.

Az Ön böngészője elavult!

hasmenés trichinózissal A fonalóckórt a Trichinella spiralis nevű fonalféreg okozza, a sertésekre ártalmatlan, házi sertésben ritkán, vaddisznóban viszont gyakrabban előfordul.

Legutóbb házi sertésekben hasmenés trichinózissal fertőzést a romániai Nagyvárad és Érmihályfalva környékén, és a magyarországi Békés megyében, Gábortelepen észleltek. A magyarországi településen mintegy nyolcvan, patkányok által megfertőzött sertést kellett elpusztítani és megsemmisíteni.

Szlovákiában már évek óta csak elvétve bukkan elő a fertőzés, éppen a megelőző intézkedéseknek köszönhetően.

hasmenés trichinózissal

A trichinózissal fertőzött hús hőkezelés hasmenés trichinózissal már nem veszélyes, a kórokozó a nyers kolbász és hasmenés trichinózissal útján jelenthet veszélyt az emberre.

Bél- és izomfertőzést okoz a parazita, a megbetegedés komoly fájdalmakkal, lázzal, hasmenéssel jár, kezelése hosszadalmas, a betegség nagyon legyengíti a beteg hasmenés trichinózissal.

Első tünetei néhány napon belül megjelennek, a szemet mozgató, és a rágóizmok elváltozása jelzi a kórt. A trichinózis megelőzése érdekében azt ajánlják az állategészségügyi szakemberek, lehetőleg senki ne fogyasszon hasmenés trichinózissal eredetű, illetve nyers húst.

hasmenés trichinózissal

Különösen vadhúst. Felnőtt férgek gyógyszereinek listája betartják a konyhai higiéniás, valamint a főzéstechnikai rendszabályokat, azoknak nincs mitől tartaniuk. Támogassa az ujszo.

hasmenés trichinózissal

Jövőnkről, biztonságunkról, egészségünkről csak hiteles információk birtokában dönthetünk. Az ujszo. A gazdaság megroppanásával ugyanakkor hirdetési bevételeink csökkennek.

hasmenés trichinózissal

Ahhoz, hogy továbbra is fontos információkkal tudjuk segíteni olvasóink döntéseit, nélkülözhetetlen marad a szerkesztőség alapos, összehangolt munkájának fenntartása. Hisszük, hogy most van a legnagyobb szükség ránk.

hasmenés trichinózissal

Ezért kérjük olvasóinkat, ha lehetőségük van rá, támogassák az ujszo. Számítunk Önökre! Önök is számíthatnak ránk! Ha támogatna bennünket, kattintson az alábbi gombra!

Fontos információk