Férgek virus. Számítógépvírusok: Jönnek a férgek

Magyar Narancs - Tudomány - Számítógépvírusok: Jönnek a férgek

Vírusok, férgek: így telt a rettegés három évtizede Nézzük csak meg, milyen volt az élet a kezdetek kezdetén a digitális világban.

férgek virus pinworms a pápában

A férgek virus évek végén, de még a es évek elején is elenyészően csekély, pár ezres nagyságrendű volt azon kártevők száma, amelyek számát ma már hozzávetőlegesen millióra becsülnek a vírusvédelmi szakemberek.

Az ESET biztonságtechnológiai cég a születésnap alkalmából összefoglalta az elmúlt időszak változásait.

les paraites remix

A vírusok megjelenése, és napjaink tömeges terjedése miatt a felhasználóknak is megváltozott az élete, így a biztonságos munkavégzéshez, játékhoz, vagy internetezéshez már alaphelyzetben is hozzátartozik a korszerű vírusvédelem. De ugyanígy új kihívás elé kerültek a számítógép-programozók is, hiszen míg korábban elég volt a kódolásnál a jó végeredményre és a gyors működésre koncentrálni, addig ma már a biztonságos programozás is nélkülözhetetlen eleme lett a szakmának.

Bár a legeslegelső férgek virus jóval korábbra datálhatjuk - ez az ben megjelent Creeper volt, de a PC számítógépeken széles körben tömegesen elterjedő vírusok úttörőjének mégis az os Brain számít.

A Lahore-i Punjab illetőségű testvérpár, Basit Farooq Alvi és Amjad Farooq Alvi orvosi szoftvereket árultak floppy lemezen, és az illegális programmásolást akarták vele büntetni. A program készítői érdekes módon teljes nevüket, címüket és telefonszámukat is beleírták a vírus kódjába.

paraziták poszter

Az IBM PC-re írt vírus emellett egyben az egyik férgek virus olyan kód, amely lopakodó mechanizmust használt. Későbbi változatai aztán már férgek virus csak a férgek virus, de a merevlemezt is képesek voltak fertőzni.

Hőskorszak A vírusvédelmi szakemberek szemében ezek igazi hősi idők voltak, például a vírusok száma a as évek végén, de még a es évek elején is elenyészően csekély, pár ezres nagyságrend férgek virus virus a mai hozzávetőlegesen millióra saccolt egyedi kártevő kóddal szemben.

De a világ is még másként működött, nem volt még grafikus felületű Windows illetve egér, hanem jobbára csak karakteres PC DOS felület.

  • Index - Tudomány - Az első netes kártevő az internet 10 százalékát megbénította
  • Számítógépes féreg – Wikipédia
  • Káros szoftver (Malware) | Nemzeti Kibervédelmi Intézet
  • Egyéb káros program, és tevékenység hoax, spam, adathalászat 1.
  • Magyar Narancs - Tudomány - Számítógépvírusok: Jönnek a férgek

SYS konfigurációs beállító fájlokban dőlt el sok minden. A letöltés őse pedig a BBS, azaz Bulletin Board System nevű helyekről, betárcsázós telefonvonalon, baud sebességű modemekkel történt.

jó gyógyszer a férgek megelőzésére

A kezdetekkor az adatbázis frissítések is jóval ritkábbak voltak - havonta jött csak ki új szignatúra, az új vírusokkal vagy kártevő férgek virus, a mai naponkénti, vagy még gyakoribb automatikus frissítési férgek virus szemben.

Szinte ugyanilyen régóta védelmezi az ESET is a felhasználók millióinak a számítógépeit.

pinworm tabletták pinworm emberek számára

Fontos információk