Drotfereg csapda

Talajban élő rémek: drótféreg és lótücsök

Látták: Átírás 1 Drótférgek, azaz pattanóbogár lárvák Agriotes spp. Csalogatóanyag: WW drotfereg csapda keverék.

hogyan lehet eltávolítani a férgeket a székletből férgek felnőttkorban

A pattanóbogarak lárvái, a drótférgek, 35 mm-es testhossznál drotfereg csapda nagyobbak, erœsen kitinesek, ezért keményebb vázú ak. Színük többnyire világosbarna világossárgát ó l sötétbarnáig drotfereg csapdahengeres, féregszer testük mindig 13 szelvénybœl áll. Három pár, azonosan fejlett lábuk van.

A drótféreg látványa mindenkit elrettent, a lótetűt pedig csaliként csak a horgászok látják szívesen. Mindkét kártevő a talajban pusztít, válogatás nélkül lakomáznak növényeink gyökereiből. Hogyan szüntethetjük meg a dézsmálást? Drótféreg A drótférgek — a pattanó bogarak Agriotes spp. Erős rágó szájszervükkel a talajban található növényi részeket gyökereket, gumókat fogyasztják drotfereg csapda válogatás nélkül.

Jól fejlett, lapos, kitines fejük elœre nézœ, azaz végálló prognathrajta a három drotfereg csapda csápok elöl, a rágók mellett ízesülnek. A rágók erœsen kitinesek, sarló alakúak. A drótféreg, paraziták laboratóriuma a csapda fog Tápnövényük: kukorica, kalászosok, napraforgó, cukorrépa, burgonya, pázsitfüvek, ezenkívül számos más növény, pl.

Kárkép: A drótféreg: a talajban a csírázó magvakat és drotfereg csapda növények gyökereit eszi.

  • Féregtv twitch
  • Macska férges tünetek
  • Beöntés a belek megtisztítására a parazitáktól
  • Utolsó frissítés:

A tünetek a megtámadott növényfajtól és a talajtípustól függœen változatosak. Ilyen pl.

drotfereg csapda hogyan lehet eltávolítani a férgeket tabletták segítségével

A drótférgek kártétele, amit meg kell elœznünk mofga. A csapdázás megkezdésének idœpontját drotfereg csapda és Œsszel a vetés ideje szabja meg, figyelembe véve, hogy a drótférgek csak a 8 C-ot meghaladó talajhœmérsékleten mozognak, ami szükséges a csapdázás sikeréhez. A CSALOMON [WW] csapda szelektivitása: a csapdába töltendœ csalogató keverék a drótférgek mellett cserebogár pajorokat is csalogathat, valamint más drotfereg csapda talajkártevœket, drotfereg csapda a csírázó magvak széndioxid kibocsátása alapján találják meg a tápnövényüket.

Drótférgek, azaz pattanóbogár lárvák Agriotes spp.

A CSALOMON [WW] csapda vonzóképessége: a csapdát legalább 10 napig üzemeltessük 8 C-ot meghaladó talajhœmérsékleten, majd ezután meg kell vizsgálni a fogást, ami után a csalogatókeverék már nem használható, így nem érdemes a benne található magok kicsírázása után visszaásni a csapdát. Egy adott táblában legalább db [WW] csapdát javasolt alkalmazni egymástól m távolságrakülönben a fogási átlagok megbízhatatlanok lesznek[1].

mely orvos foglalkozik a férgekkel helmint kilépés

A környéken elœforduló kártevœ pattanóbogár fajokat és az egyes fajok relatív egyedszámait a fajspecifikus feromoncsapdák elérhetœk a CSALOMON választékban kifejlett pattanóbogarakat fognak segítségével határozhatja meg, míg a drótféreg csapda segítségével a vetés elœtt a bevetni kívánt területen drotfereg csapda akkor elœforduló összes pattanóbogár lárva fejlettségérœl és egyedszámáról kaphat képet.

Mindkét módszer alkalmas lehet a növényvédelmi döntéshozatalra, de kombinált alkalmazásuk nagyobb döntési biztonságot jelent, valamint munkát és költséget takarít meg, mivel ahol a megfelelœ fajok feromocsapdái nem, vagy csak keveset fognak, ott nem szükséges drótférgekre csapdázni, míg drotfereg csapda elœfordulhat, hogy a nagy drotfereg csapda bogárfogások ellenére sem szükséges azon a területen védekezni, ahol a drótférgek fogása nem haladja meg a küszöbértékeket a vetés elœtt.

A védekezés lehet a vetésváltás, a helyes agrotechnika megválasztása vagy talajinszekticid alkalmazása [2,3].

This is the first tab

Segítség a feromocsapdák kiválasztásához: Magyarországon a drótférgek okozta kár döntœ többsége - az eddigi adataink szerint - elsœsorban a mezei pattanóbogárnak A. Alkalmanként okozhatnak károkat a réti pattanóbogár A. A növényvédelmi állattan kézikönyve.

Akadémiai Kiadó, Budapest,[3] NövényvédŒ szerek, termésnövelœ anyagok. A drótféreg csapda segítségével a vetés elœtt a bevetni kívánt területen éppen akkor elœforduló összes pattanóbogá r lárva fejlettségérœl és egyedszámáról kaphat képet, amely alkalmas lehet a növényvédelmi döntéshozatalra.

Fontos információk