Szemfereg tunetei. Navigációs menü

szemfereg tunetei

Főoldal » Betegségek » Fertőző betegségek » Parazitafertőzések » Szemféreg fertőzés A ritka szemféreg fertőzés első ismert emberi esetéről az American Journal of Tropical Medicine and Hygiene című szakfolyóiratban számoltak be.

szemfereg tunetei bél paraziták emberben gyógyszerek

A parazitát olyan apró legyek terjesztik, amelyek a szemgolyót védő folyadékkal, a könnyel táplálkoznak. Az Oregon államban falusias körülmények között élő, gyakran lovagoló és halászó 26 éves nő szemét már egy hete ingerelte valami, amikor szemfereg tunetei egy áttetsző, alig 1 centiméteres férget talált a szemében.

szemfereg tunetei helmint ételek életben és halottan

Orvosokhoz fordult, de végül maga találta meg és távolította el a férgeket az elkövetkező hetekben. Miután minden szemfereg tunetei megszabadult, tünetmentessé vált és az is maradt.

szemfereg tunetei

Összesen 14 férget távolított el a bal szemfereg tunetei. A féreg hosszan tartó jelenléte a szaruhártya átfúródását okozhatja, akár vakság is lehet a következmény. A Thelazia-férgeknek eddig csak két olyan faját ismerték, amely embernél is előfordul, főleg Európában és Ázsiában, rossz körülmények között élő, szemfereg tunetei állattenyésztéssel foglalkozó emberek körében.

szemfereg tunetei hogyan lehet a férgeket kiszabadítani az agyból

Forrás: MTI Thelazia gulosa, szemféreg fertőzés, fonálféreg

Fontos információk