Herkules fergek,

Tökmag férgek számára

Támogass te is! Gusztustalanságában is csodálatos videókat tett közzé a es Nautilus projekt : az Egyesült Államok nyugati partjainál a Csendes-óceánt kutató expedíció Herkules fergek nevű távirányítású tengeralattjárója egy elhullott bálna tetemét fedezte fel a tengerfenéken.

A szezon utolsó merülése során felfedezett cethulla már javarészt az enyészeté lett, herkules fergek még így herkules fergek rengeteg izgalmas élettani megfigyelésre adott alkalmat a tengerbiológusoknak, illetve az élő közvetítés nézőinek.

bélféreg ellen gyógynoveny ételek a féreg

A Kaliforniai herkules fergek közelében talált halott tengeri emlős maradványain rengeteg dögevő és némi meglepetésre ragadozó lakmározott: a biológusok szerint ekkora mennyiségű potya élelemforrást az amúgy ragadozó életmódú élőlények sem tudnak figyelmen kívül hagyni. A méter hosszú sziláscetféle maradványain rengeteg mélytengeri polipot, dögevő angolnát lehet látni, és ami a legérdekesebb, csontevő férgek Osedax egész hada figyelhető meg — ez utóbbiak a csontokban lévő olajakat és zsiradékot képesek hasznosítani, miközben bársonyos réteget képeznek a csontokon.

herkules fergek a trichinózis klinikai tünetei

Rajtuk kívül herkules fergek még kisebb rákok, soksertéjűek, tengerfenéki halak — a bálna tetemén ült halotti tor valóságos karneváli kavargása a ritkán látható fajoknak. A Nautilus nevű hajón negyven kutató dolgozott az év utolsó expedícióján, és amikor tengeralatti robotfelderítő kamerája felfedezte az elhullott bálna tetemét, leplezetlen izgatottsággal és örömmel kommentálták a látványt, ünnepelve az élet körforgásának csodálatos szemléltetését.

típusú parazita férgek A pinworms fertőződik keresztül

Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal NOAA felfedezőhajója egy második körre vissza is ment a helyszínre, hogy a kutatók — akik tavaly ilyenkor egy hatalmas polipbölcsődét fedeztek fel az USA nyugati partjainál — jobban szemügyre vehessék a helyszínt.

Fontos információk