Giardia ellen, Giardiázis: mit érdemes tudni róla?

giardia ellen
Különösképp a kölyköket és a legyengült immunrendszerű kutyákat érintheti a probléma. A különféle öröklődésű giardinia nevű élősködő világszerte előfordul emlősöknél - az embernél is - madaraknál, kétéltűeknél és hüllőknél.

Milyen problémákat okozhatnak kutyája férgei és hogyan védheti meg kedvencét ellenük? Magyarországon legalább egy tucat bélféreg fordul elő és fertőzheti meg kutyáját.

giardia ellen

A tünetek és férgek nem mindig láthatók. Nehéz azt is pontosan meghatározni, hogy hol és mikor giardia ellen meg kedvence parazitákkal, ezért a legjobb, ha állatorvosára hallgat és legalább háromhavonta Drontal Plus féregtelenítőt ad kutyájának. A Drontal Plus összetételénél fogva az egyetlen féregtelenítő tabletta, mely egyszeri adagolással, biztos féregtelenítést eredményez kutyája számára.

trichinella betegség féreg rágótabletta

Könnyen felismerhető mivel a tabletta csont formájú. Marhahús ízesítése miatt a kutya giardia ellen lenyeli. A kutya leggyakoribb bélférgei Nézzük, ki lakik odabent!

Nagyon sokféle féreg élősködhet kutyájában, macskájában: orsóféreg, galandféreg, kampósféreg, ostorféreg, sőt egysejtű élősködők is Giardia. Némelyik egészen kicsi, de vannak félelmetesen nagyok, akár 5 méteresek is.

giardia ellen

Bővebben Hogyan lesz férges kedvencünk? A természet sok fajta túlélési stratégiát biztosított a férgek számára, melynek eredményeként rendszerint bonyolult fejlődési ciklussal rendelkeznek túlélésük sikere érdekében.

A túlélés annyira sikeres, hogy egyszeri féregtelenítéssel csak rövid ideig biztosíthatunk féregmentességet kedvencein Bővebben A férgesség tünetei Nem könnyű megmondani egy kutya esetében, hogy férges-e vagy sem, főként a férgesség kezdeti stádiumában, giardia ellen még nincsenek kifejlett alakok és az ürülékben nem jelennek meg giardia ellen.

A későbbiekben giardia ellen gyakran hányhat, hasmenése lehet és a bundája kopottá, fénytelenné válik Bővebben Féregtelenítés Mivel szabad szemmel nem látható giardia ellen nem érzékelhető, mikor fertőződik meg a kutya a férgekkel, ezért célszerű mind a fonál- mind a galandférgek ellen ható széles-spektrumú féregtelenítővel kezelni kutyáját.

  • Miért kerekes férgek
  • Giardiosis - EgészségKalauz

Fontos információk